Skip to content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Music for Memory Cards

Muziek kan een wonderbaarlijke uitwerking hebben op mensen met dementie. Het kan hen bijvoorbeeld rust geven, activeren of vrolijk maken. Daarom presenteren Alzheimer Nederland en Greetz ‘Music for Memory Cards’: kaarten met muziekfragmenten van vroeger.

Onderzoekers zien dat hersengebieden die betrokken zijn bij muziek relatief gespaard blijven bij de ziekte van Alzheimer. Daardoor kunnen mensen vaak herinneringen of fijne gevoelens daaraan ophalen, met behulp van voor hen bekende muziek. Er zijn veel mensen die ondanks een gevorderde dementie nog in staat zijn een lied van vroeger mee te zingen of neuriën.

Voortbordurend op deze inzichten is het met Music for Memory Cards mogelijk om iemand met dementie te verrassen met een muziekkaart. Een fragment van ‘gouden oude’ speelt af zodra de ontvanger de kaart opent. Van ‘Tulpen uit Amsterdam’, ‘Wie is Loesje?’, ‘Que Sera Sera’ tot ‘Daar in dat kleine café aan de haven’: bij elke kaart kan je een passend nummer kiezen. Veelal Nederlandstalig vanwege het oproepen van de vroegste herinneringen van mensen met dementie. Van elke verstuurde kaart doneert Greetz 5 euro aan Alzheimer Nederland ten behoeve van onderzoek naar muziektherapie voor mensen met dementie.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll To Top