Nieuwe smart label Xerox

Xerox Printed MemoryEen goedkope en nauwelijks na te maken smart label – dat belooft Xerox te hebben ontwikkeld met Printed Memory. Op deze printed electronic label kan tot 36 bits aan data worden opgeslagen waarmee onder meer de authenciteit en conditie van een product kan worden aangetoond. Hiermee kan de echtheid van het product en het traject in de keten van fabriek naar consument worden achterhaald.
Om deze smart label te beveiligen heeft Xerox-dochter Parc de Printed Memory met Cryptographic Security bedacht. Hierbij wordt een versleutelde, geprinte code (zoals een QR-code) aan de Printed Memory-label toegevoegd. Deze kan alleen gelezen worden door geautoriseerde personen die gebruik maken van een reader die is gekoppeld aan een beveiligde smartphone-applicatie. Volgens Xerox biedt de Printed Memory Cryptographic Security als voordeel ten opzichte van andere beveiligingsmethodes zoals onzichtbare inkt, hologrammen en RFID-tags, dat deze goedkoper is en moeilijk na te maken is door de unieke versleutelde code.
Bron: Xerox

 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK