Nieuw label tegen pinpasfraude

Stratus Packaging Group heeft label ontwikkeld met een beveiligingstechniek die fraude door het onderscheppen van PIN-codes met pinpassen onmogelijk moet maken. Banken maken bij het versturen van geheime PIN-codes meestal gebruik van zilvergebaseerde scratch-off inkten die de code moeten afdekken. Verhitting van deze inkten kan de code echter toch tijdelijk zichtbaar maken. De nietsvermoedende client van de bank ziet bij ontvangst dus niet dat derden de code hebben kunnen achterhalen.
Daarvoor heeft het Franse bedrijf Stratus Packaging de IX-code label bedacht; deze bestaat uit een speciaal laminaat waarin miniscule zwarte inktdeeltjes zitten. Bijzondere eigenschap is dat bij uitrekking van het laminaat deze transparant wordt, behalve de code, die wordt in zwart zichtbaar. Als criminelen hiermee knoeien, wordt dat direct duidelijk, want eenmaal uitgerekt, keert het laminaat niet terug naar zijn oorspronkelijke vorm. De ontvanger zou bij ontvangst dus direct opmerken dat zijn PIN-code niet meer veilig is. Stratus Packaging Group won met de toepassing de Innovatieprijs van labelbrancheorganisatie FINAT.
(Bron: grafisch-nieuws.knack.be)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK