Durst en Wifac kondigen de eerste partner deal aan voor Tau 330E digitale label printer 

Durst, de industriële inkjet specialist – en de nieuwe partner Wifac – het bedrijf met expertkennis in labels en verpakking, kondigen de eerste samenwerking deal aan met een klant uit de BENELUX voor de Tau 330E UV digital inkjet press.

The Label Collective Group in Haaksbergen, een bedrijf van 35 medewerkers, heeft hoge verwachtingen van de Tau 330E oplossing. De productie is vandaag begonnen. Het is een kans om nieuwe markten te betreden en de bedrijfsgroei in labels te versnellen.

Het bedrijf, bekend onder de naam TLCG, kent een groei van 40% per jaar. De capaciteit om deze stijging bij te benen is nu vergroot. Bovendien is de kostprijs van de Durst Tau 330E een bepalende factor geweest in het besluit om deze investering te maken.

TLCG zal binnenkort de twee sites – LabelDiscounter en EtiketXL – samenvoegen onder de naam Zolemba. Het bedrijf heeft al meer dan 45.000 klanten in Europa. Naast Nederland is TLCG ook actief in onder andere Duitsland, Frankrijk, België en Groot-Brittannië. De nieuwe digitale technologie van Durst verzekert, dat web-2-print software kan worden gemaximaliseerd voor een bedrijf die labels van hoge kwaliteit aanbiedt, waaronder de mogelijkheid om variabel data te printen. De goederen worden binnen 24 uur na de bestelling verzonden.

Richard Rensen, Directeur van TLCG, laat weten: “Dankzij de snelheid en kwaliteit van de machine, en de enorme capaciteit voor variabele data, kunnen we nog meer groeien in nieuwe markten. We zijn ervan overtuigd dat we de investering in de Durst Tau 330E in korte tijd hebben terugverdiend. We hebben ambitieuze plannen om te groeien. We zijn erg blij om de Durst oplossing via Wifac te hebben afgesloten, een bedrijf waarmee we een langdurige samenwerking hebben en die ons marktleidende back-up ondersteuning heeft bezorgd.”

Mike Englander, Durst Phototechnik’s Business Development Manager, Labels & Packaging Printing, zegt: “De Tau 330E beschikt over bewezen technologie die betaalbare en hoge kwaliteit oplossingen biedt voor de labelprinter. Meer dan 100 van deze Durst oplossingen zijn geïnstalleerd in vooruit denkende en groeiende bedrijven, zoals TLCG. Deze laatste is het eerste Nederlandse bedrijf met wie Wifac deze speciale samenwerking is aangegaan, en daar zijn we trots op.”

“Dankzij het volledige pakket dat we aanbieden, kunnen klanten een nog succesvollere onderneming bouwen, door digitaal te gaan werken. Ze hoeven niet meer te wachten, de oplossing is er. Bedrijven kunnen vandaag hun digitale toekomst samenstellen.”

Robbert Amse, Commercieel Directeur voor Wifac, zegt: “De vernieuwde inkjet technologie van Durst verzekert hoge flexibiliteit, snelle en effectieve productie op een extreem ruim assortiment van substraten. Een ander voordeel is de kracht van de kleur en de capaciteit om ieder label een unieke code te geven. TLCG is een perfect voorbeeld van hoe kleine of middelgrote bedrijven een groei in winst kunnen creëren, door te investeren in een digitaal systeem en te linken naar andere groeiende technologieën, zoals het web-2-print.”

De samenwerkingsovereenkomst tussen Durst en Wifac wordt beschreven als een win-win situatie voor beide bedrijven. Het maakt eveneens deel uit van een breder strategisch plan van Durst, om een lokale aanwezigheid en kansen in de BENELUX te verzekeren.

De lokale kennis van Wifac, in klantenservice en sales, is cruciaal in deze overeenkomst met de Durst label- en verpakkingsbedrijven. De digitale inkjet drukpersen – de Durst Tau 330 en 330E machine – zijn aangevuld met uiteenlopende opties. Deze omvatten bijvoorbeeld lage migratie en weinig geurende inkten, die geschikt zijn voor voedselverpakkingen of farmaceutische sectoren.

Klik hier voor meer informatie over Durst en het complete leveringsprogramma van Wifac.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK