Miyakoshi en Wifac gaan samen de Benelux label- en verpakkingsmarkt op met de semi-rotatie offsetpers

Mr. Toru Miyakoshi, president, Robbert Amse, commercieel directeur Wifac, Mr. Yuichi Ikea, MD Miyakoshi Europe.

Miyakoshi Printing Machinery Co., de Japanse fabrikant van rotatie-offsetpersen voor het drukken van labels en verpakkingen voor de grafische industrie, tekende met Wifac een contract. Daarmee is Wifac de nieuwe distributeur en exclusieve importeur voor de Benelux-markt van de rotary en semi-rotary-serie van Miyakoshi.

Speerpunt van de samenwerking vormt de MLP semi-rotatie offsetpers voor labels. Een prachtige drukmachine, geknipt voor labels van hoge kwaliteit in relatief kleine oplages. Alle drukwerken worden aangedreven door digitaal aangestuurde servomotoren. De machine kenmerkt zich door korte insteltijden en een zeer lage inschiet.

 

De MLP-serie kent vier verschillende modellen. De E-variant met een snelheid van 120 druks/minuut, de C-variant met 250 druks/minuut en de H-variant met 300 druks/minuut. Daarnaast bestaat er een waterloze variant, voor een zeer herkenbaar proces voor de flexo-drukkers, met een snelheid van zowel 200 als 300 druks/minuut.

De breedte van het substraat – en daarmee het te bedrukken oppervlak – varieert per model. De MLP10A kent een maximale breedte van 260 mm, de MLP13A van 350 mm, de MLP16A van 420 mm en tot slot de MLP 13C met een maximale breedte van 350 mm. De maximale diameter van de rol bedraagt 600 mm. Substraten verwerkt de MLP van 50 tot 265 gram per vierkante meter. Desgewenst is de basisconfiguratie verder uit te breiden met onder andere units om te ontlijmen, cold- en hotfoil aan te brengen, units om te lakken, vernissen of lamineren en inline rotatief stansen.

De belangrijkste toepassingen zijn die voor labels voor de voedsel- en drankindustrie, cosmetische labels, etiketten voor wijnflessen en vele andere labeltoepassingen.

Label- en verpakkingsmarkt

Commercieel directeur van Wifac, Robbert Amse, kijkt uit naar het pionierswerk waarmee Wifac de Miyakoshi MLP op de Benelux-markt gaat introduceren. “We nemen de tijd om de mogelijkheden te onderzoeken. De machines zijn robuust gebouwd en door de Japanse ingenieurs vernuftig ontworpen. We concentreren ons voorlopig op deze hybride offsetpers voor de labelprinters.”

Deze machine past exact bij de marktvraag die ontstaat. Oplage- hoogtes lopen terug, waardoor flexo een te duur proces is. De labelproducenten hebben de duidelijke wens om flexibeler te worden, met lagere productiekosten. De Miyakoshi MLP semi-rotary machine past perfect in dit plaatje.

Naast de labelmarkt bedient Miyakoshi met de MHL variant ook de verpakkingsmarkt.

Breed portfolio

Wifac zet met het verder verbreden van het productenportfolio, nog sterker in op de groeiende markt voor labels en verpakkingen. De semi-rotatieve offset machines van Miyakoshi zijn vooral geschikt voor kleine en middelgrote oplages. Voor kleinere runs tot oplages van circa 500 levert Wifac met de inkjetprinters van Durst een oplossing op maat.

Benelux

Miyakoshi is opgericht in 1946 en is nog altijd een familiebedrijf. Het hoofdkantoor is te vinden in Narashino, Chiba in de buurt van Yokohama in Japan. Het is een belangrijke speler bij de productie van machines voor offsetrotatie en flexo. Kwaliteitslabels en commercieel drukwerk vormen de belangrijkste producten die van de Japanse persen rollen.

Het Europees hoofdkantoor van Miyakoshi staat in Madrid. Wifac gaat zowel de MLP-persen als de offsetmaterialen leveren voor de markt in de Benelux. Bovendien verzorgt Wifac het technisch onderhoud van de apparatuur.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK