Reactie Wifac op overname Air Motion Systems (AMS) door Baldwin

Onlangs heeft Baldwin het Amerikaanse Air Motion Systems overgenomen, dat door Wifac exclusief vertegenwoordigd wordt in de Benelux. Wat zijn de consequenties voor AMS leverancier Wifac? Dit is de reactie van Wifac op deze overname:

Ondanks dat Baldwin een eigen Benelux verkooporganisatie heeft, blijft Wifac onveranderd exclusief AMS dealer voor de Benelux. Naast de verkoop van de LED-UV systemen, verzorgt Wifac de service en het onderhoud op de geleverde systemen.
Baldwin en AMS hebben bewust gekozen voor het continueren van het bestaande succesvolle distributiekanaal van AMS.

Wifac kan de AMS LED-UV droogsystemen aanbieden als retrofit op iedere bestaande offsetpers in de markt. Het AMS systeem is vrij eenvoudig op een bestaande offsetpers aan te brengen, doordat het AMS systeem een stand-alone koelsysteem heeft. Nieuwe rollen, een modificatie op het wassysteem en een LED-UV straler per bedrukte zijde, volstaan.

Daarnaast is Wifac in staat om een uitgebalanceerd materialenpakket te leveren voor de AMS LED-UV technologie.

Deze overname biedt Wifac ook de mogelijkheid om nauwer samen te werken met Baldwin, waardoor de keuzemogelijkheden bij aanbiedingen worden vergroot. Naast de Technotrans droog- en koelsystemen, kunnen nu ook Baldwin koel- en droogsystemen op offsetpersen aangeboden worden.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK