Smart label met QR-code tegen namaak

De Belgische labeldrukkerij Reynders en de Zwitserse leverancier van beveiligingsgraphics ScanTrust hebben samen een labeltechnologie ontwikkeld tegen fraude en namaak van producten. Om de authenciteit van merken en producten te garanderen. Op elk gewenste label kan een QR-beveiligingscode worden aangebracht die bestaat uit een unieke, niet te kopiëren identificatiecode met pixels. De consument die met zijn smartphone die identificatiecode scant wordt direct naar de gewenste webpagina geleid met extra informatie. Niet alleen verifieert de consument zo de echtheid van het product, ook heeft de fabrikant hiermee een marketingtool in handen. De fabrikant kan op deze manier direct de consument extra informatie bieden, maar gegevens over het koopgedrag verzamelen en analyseren en daarmee relevante informatie aanbieden op basis van profiel van die klant.
Wat de smart label economisch interessant maakt is dat volgens Reynders deze beveiligingscode te integreren is in bestaande labels die het bedrijf levert, waardoor het een relatief goedkope oplossing is.
Bron: grafisch-nieuws.beQRcode

Lees ook:

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK