Smart labels in food-verpakking

QRcodeDe consument stelt steeds hogere milieu-eisen aan zijn voedsel en wil dus niet alleen weten welke ingrediënten een product bevatten, maar ook waar deze vandaan komen en hoe deze zijn geproduceerd. De Amerikaanse Grocery Manufacturers Association (GMA) voorspelt zelfs dat binnen vijf jaar 80% van de food-productverpakkingen zijn voorzien van een smart label die de consument hierover informeert.
Eén van de bedrijven die daar nu al gebruik van maakt is het Amerikaanse Tyson Foods. Door de QR-code op de verpakking te scannen met een smartphone ziet de consument direct waar de kip vandaan komt. Ook de Italiaanse supermarktketen Coop experimenteert hiermee. Op speciale soorten Barilla-pasta is via de QR-code direct te zien uit welke streek de pasta komt en wanneer de ingrediënten hiervoor zijn geoogst.
Volgens de GMA hebben voedselproducenten en supermarktketens toegezegd al 30.000 producten te voorzien van een smart label met QR code. Die zal informatie geven over ingrediënten, herkomst, allergieën, dierenwelzijn en milieu-aspecten.

Bron: drupa

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK