Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Smart labels in food-verpakking

QRcodeDe consument stelt steeds hogere milieu-eisen aan zijn voedsel en wil dus niet alleen weten welke ingrediënten een product bevatten, maar ook waar deze vandaan komen en hoe deze zijn geproduceerd. De Amerikaanse Grocery Manufacturers Association (GMA) voorspelt zelfs dat binnen vijf jaar 80% van de food-productverpakkingen zijn voorzien van een smart label die de consument hierover informeert.
Eén van de bedrijven die daar nu al gebruik van maakt is het Amerikaanse Tyson Foods. Door de QR-code op de verpakking te scannen met een smartphone ziet de consument direct waar de kip vandaan komt. Ook de Italiaanse supermarktketen Coop experimenteert hiermee. Op speciale soorten Barilla-pasta is via de QR-code direct te zien uit welke streek de pasta komt en wanneer de ingrediënten hiervoor zijn geoogst.
Volgens de GMA hebben voedselproducenten en supermarktketens toegezegd al 30.000 producten te voorzien van een smart label met QR code. Die zal informatie geven over ingrediënten, herkomst, allergieën, dierenwelzijn en milieu-aspecten.

Bron: drupa

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Arthur Lubbers

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK