Belgen investeren in krantendrukkerij

Terwijl bij ons slechts negatieve berichten van de krantenuitgeverijen verschijnen, investeren onze zuiderburen fors hun grootste krantendrukkerij. Coldset Printing Partners, een joint venture van de Belgische coldsetdrukkerijen van mediabedrijven Corelio en Concentra, schaft twee KBA coldsetpersen aan. De nieuwe krantenpersen moeten in 2018 en 2019 productie gaan draaien. De KBA Cortina waterloze coldsetpersen, moeten de bestaande KBA Commanders gaan vervangen. De Cortina-persen, waarvan één voorzien van lakwerk, kunnen kranten tot 64 pagina’s in tabloidformaat drukken en commerciële drukwerkproducten voor andere klanten gaan produceren.
Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK