Frankfurter Buchmesse van 14 tot 18 oktober dit jaar

De raad van commissarissen van de ‘Börsenverein des Deutschen Buchhandels Beteiligungsgesellschaft’ heeft de data vastgesteld voor de bekende vakbeurs ‘Buchmesse’ in Frankfurt. De deuren gaan open van 14 tot 18 oktober.

Uiteraard werd de berichtgeving rondom deze bekendmaking omgeven met de talloze maatregelen die zijn omschreven om de beurs veilig en geordend te kunnen laten plaatsvinden. Het hygiëneconcept dat gezamenlijk door de Frankfurter Buchmesse en de Messe Frankfurt werd ontwikkeld, had het Openbare Ordebureau en de Gezondheidsdienst van de stad Frankfurt overtuigd.

Maatregelen

Het concept voorziet onder meer in het verhogen van de kleinste standoppervlakte van 4 naar 8 m². Exposanten die 4 m² hebben geboekt, ontvangen een extra 4 m² zonder extra kosten. Ook alle andere standmaten worden zonder meerprijs verhoogd volgens een verspringend model. Bovendien wordt 1,5 meter van de gangbreedte voor elke stand toegevoegd als extra communicatieruimte. De gangbreedte in de hallen moet tussen de 6 en 8 meter liggen. Het aantal bezoekers dat op een bepaald moment tot de site wordt toegelaten, is afhankelijk van de bruto oppervlakte die in oktober wordt bezet. De toelating is contactloos na voorafgaande registratie en na een eigen verklaring over de gezondheidstoestand. Registratie en aankoop van een ticket zijn alleen online mogelijk na volledige registratie. Daarnaast worden de grotere podia dit jaar zoveel mogelijk vervangen door een digitaal alternatief.

Virtuele aanvulling

“We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een reeks digitale formaten die precies inspelen op deze behoeften van de klant, en die de deelname van bedrijven en spelers uit de uitgeverijsector en aanverwante sectoren wereldwijd aan de Boekenbeurs 2020 mogelijk maken”, legt Juergen Boos, directeur van de Frankfurter Buchmesse, uit.

Om de boekfans wereldwijd te informeren over de nieuwe publicaties in het najaar van 2020, wordt de beurs ook virtueel een week lang gehouden. De plannen omvatten een Bookfest Centre, van waaruit de Boekenbeurs en haar mediapartners nieuwe publicaties en auteurs zullen presenteren en discussies zullen initiëren.

Duitse uitgeverijen van algemeen belang, zoals Verlagsgruppe Random House, de Duitse uitgeverij Bonnier, uitgeverij Holtzbrinck en uitgeverij Bastei Lübbe, hebben in ruil voor de Frankfurter Buchmesse het idee geopperd voor een nieuw evenementconcept. Zij zijn nauw betrokken bij de conceptie, de communicatie en later ook bij de uitvoering van dit idee. Daarnaast zijn er tal van initiatieven vanuit de boekenindustrie, die veel ideeën over digitale en fysieke formaten wil inbrengen.

Volgens eigen verklaringen verwacht de Frankfurter Buchmesse de meeste exposanten uit Europa en, afhankelijk van de dan geldende reisbeperkingen, uit andere landen buiten Europa. De details van de programmaplanning en de campagne van dit jaar worden eind juni bekendgemaakt.

Bron: print.de (logo,  website Frankfurter Buchmesse)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

In dit najaar worden de trainingen grotendeels online gegeven. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK