Drupa vanaf begin oktober met ‘digitaal platform’

De drupa-organisatie deed de ‘digitale belofte’ al enkele maanden geleden: vanaf oktober biedt het online platform ‘drupa preview’ exposanten en bezoekers een extra kanaal om de sector te volgen, trending thema’s te bespreken en productportfolio’s te presenteren.

Drupa Website Header New

Het portaal zal bestaan uit de blokken: ‘Conference’, ‘Exhibition’ en ‘Networking’. De drupa-preview maakt zo een continue uitwisseling van informatie mogelijk tot aan de hybride beurs in april 2021.

In de ‘Conference Area’ vinden gebruikers: lezingen, video’s en interviews, alles gericht op de preview van drupa 2021. Het zal de agenda weergeven in termen van inhoud en de kennisoverdracht waar drupa voor staat. Op vaste dagen en tijdstippen kunnen geïnteresseerden gratis deelnemen aan de websessies en chatten met de sprekers.

Daarna zijn de video’s (ook later) op aanvraag beschikbaar. De ‘Exhibition Space’ brengt samen wat de bezoekers normaal gesproken in de expositieruimtes kunnen verwachten: nieuwe producten, innovatieve bedrijven en deskundige inbreng. Bovendien kunnen zelfs meetings/vergaderingen worden opgezet in de ‘Networking Plaza’. Dankzij de netwerkmogelijkheden kunnen bedrijven en geïnteresseerden vooraf live online contact leggen, en dit contact op het evenement in april 2021 intensiveren.

Beschikbaar vanaf begin oktober

Dankzij het nieuwe digitale aanbod biedt drupa de sector een continue uitwisseling en kennisoverdracht en slaat het een zinvolle brug tussen de resterende tijd tot drupa, voor zowel bezoekers als exposanten.

“We werken al lang en hard aan het verbeteren van ons digitale aanbod. Corona heeft ons voor nieuwe uitdagingen gesteld en is uiteindelijk een katalysator geweest voor deze verdergaande digitalisering”, zegt Sabine Geldermann, directeur drupa en Print Technologies, en voegt daaraan toe: “Met de hybride drupa geven we ook die bezoekers die niet kunnen reizen de mogelijkheid om deel te nemen aan de industriebijeenkomst. Tegelijkertijd komen we tegemoet aan de behoefte van exposanten om de internationale gemeenschap persoonlijk te bereiken. Via het portaal verenigt het drupa-platform daarom de wereldwijde printcommunity op een gerichte manier.”

De inhoud van de drupavoorvertoning is gratis voor bezoekers. Na registratie zijn inhoud en video’s altijd toegankelijk. Voor websessies, live lezingen en ‘Matchmaking’ is er een aparte (gratis) registratie voor een bepaalde dag en tijd. De agenda van de livesessies volgt binnenkort.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK