Traditionele versus nieuwe media

drukwerkIn Sprout publiceert Seeders een uiteenzetting over “traditionele versus nieuwe media”. Met als – niet geheel verrassende – conclusie, dat beide vormen van media essentieel zijn. “In tijden van digitalisering voorspellen velen echter de triomf van online marketing. Maar is gedrukte reclame echt gedoemd? Wat is het verschil tussen deze twee vormen en kunnen we zonder één van de twee?”

De voor- en nadelen van gedrukte media
Gedrukte reclame spreekt voornamelijk meer aan vanwege het gevoel. Flyers, reclamefolders en posters zijn tastbaar. Dit schept vertrouwen. Ook de wat oudere doelgroep is vaak nog goed bereikbaar via printmedia. Doordat zij niet precies weten hoe alles werkt, zullen zij namelijk niet altijd zomaar op digitale advertenties klikken. Vaak worden folders, catalogi, kranten en andere printmedia zelfs door deze doelgroep bewaard, om deze later weer te kunnen bekijken. Dit heeft het voordeel dat afdrukmedia langer in het geheugen blijven dan bijvoorbeeld kortlevende online banners.
Deze manier van adverteren brengt echter vaak hoge kosten met zich mee, in vergelijking met online marketing voor een vergelijkbaar bereik. Bovendien kan iets dat is gedrukt achteraf niet meer worden gewijzigd. Als er fouten blijken te zijn na het afdrukken, of als er bijvoorbeeld nieuwe wensen zijn betreffende positionering of boodschap, dan is dit niet meer mogelijk.

De voor- en nadelen voor online adverteren
Degenen die vertrouwen op online marketing hebben het voordeel dat ze heel nauwkeurig advertenties kunnen plaatsen die zijn getarget op de doelgroep. Een advertentie kan bijvoorbeeld alleen worden weergegeven aan gebruikers die via de zoekmachine naar de service of het product hebben gezocht. Dit vereenvoudigt de evaluatie, en ook de optimalisatie van de marketingstrategie is hierdoor beter door te voeren. Als gevolg hiervan kan het online adverteren nog efficiënter worden gemaakt. Een ander voordeel is, dat deze vorm van marketing meestal goedkoper is. Hierdoor kunnen zelfs mensen met een laag advertentiebudget de aandacht geven aan hun product of dienst.
Vergeleken met gedrukt materiaal is online adverteren wel minder duurzaam. Regelmatig wordt het binnen enkele seconden weggeklikt.

De conclusie: “Voor een optimaal bereik doen de meeste bedrijven er goed aan om zowel traditionele als nieuwe media in te zetten.”

Bron: Sprout

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK