Traditionele media winnen aan relevantie

Dat blijkt uit Mediabelevingsonderzoek 2020, uitgevoerd door Kantar in opdracht van bvA, Outreach, Magazine Media Associatie (MMA) en NDP Nieuwsmedia.

Mediabeleving 2020

Inmiddels is dit onderzoek (zie infographic – PDF) zes keer gedaan. Deze editie laat een aantal opvallende verschuivingen zien in het consumptiegedrag van de gemiddelde Nederlander.

Social media steeds vaker voor ‘tijdverdrijf’

Traditionele media (televisie, radio, dagbladen, huis-aan-huis bladen en magazines) worden steeds vaker doelbewust gebruikt voor het verkrijgen van relevante informatie. En daarbij maken de van oorsprong traditionele kanalen goed gebruik van, maar vooral ook via online.

Dat geldt volgens het onderzoek ook voor reclame. Het blijkt dat reclame via social media kanalen minder betrokkenheid opwekt, dan advertenties via traditionele kanalen.

Steekproef onder ruim 1600 Nederlanders representatief

Het onderzoek werd gehouden onder 1615 Nederlanders boven de 13 jaar. Op basis van 13 ‘dimensies’ werden de gemiddelde conclusies in kaart gebracht.

Bron: InCT

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK