Bpost ontwikkelt CO2-vrije pakjeszone in Bergen

Een primeur in Wallonië: Bpost ontwikkelt een uitstootvrije zone voor pakjesbezorging in Bergen.

Bpost en de stad Bergen slaan de handen in elkaar en rollen in de binnenstad een Ecozone uit waarin kranten, brieven en pakjes CO2-vrij worden bezorgd.

Bpost Bergen

In juli 2020 lanceerde Bpost in Mechelen het eerste project dat de naam ‘Ecozone’ kreeg, met als doelstelling een lagere impact van de pakjes-, brieven- en krantenbezorging op het klimaat en een betere levenskwaliteit in de stad. Ondanks het feit dat het aantal pakjes sterk is gestegen sinds de lancering, slaagt het bedrijf erin om alle post en pakjes uitstootvrij te leveren in Mechelen. Om verder te bouwen op dat succes beslisten de stad Bergen en Bpost om in de binnenstad van Bergen met een eerste Waalse Ecozone te starten. Het project is volop in ontwikkeling en zou de komende maanden klaar moeten zijn voor een uitstootvrije pakjes- en brievenbezorging.

“Bpost verbindt er zich al sinds 2015 toe om de klimaatakkoorden van Parijs na te leven. Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe innoverende oplossingen om onze ecologische voetafdruk en de impact van onze activiteiten te verkleinen”, benadrukt Paul Vanwambeke, directeur stadslogistiek bij Bpost. “De stad Bergen heeft dezelfde ecologische ambities als wij. Zo kwamen we al snel overeen om een project voor duurzame postbezorging in de binnenstad op te starten.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK