Simian opent eerste kantoor in België

Simian heeft een kantoor geopend in Brugge om de Belgische markt te veroveren met het label Drukland.be. De online drukkerij investeert met 100.000 euro in een vestiging in Brugge met een ambitieuze doelstelling: de omzet in het land binnen drie jaar verdubbelen tot 15 miljoen euro.

Drukland Logo

Met de opening van een eerste vestiging in België en een Belgische klantendienst schakelt het bedrijf van Wouter Haan een versnelling hoger om de Belgische markt verder in te palmen. Op LinkedIn laat Simian weten dat ook de twee andere labels. Reclameland en Flyerzone, hierin meegaan.

Simian Wouter Haan

“De opening van onze eerste vestiging in België is niet zomaar een randinvestering”, laat Wouter Haan weten in het bericht van 12 juli op de website van Simian. “We hebben hier vandaag al meer dan 100.000 klanten, voornamelijk bedrijven, maar we willen de Belgische markt helemaal veroveren en marktleider worden. In eerste instantie kijken we naar Vlaanderen, maar we sluiten niet uit dat we later ook uitbreiden naar Wallonië. Door een vestiging te openen in België voelen we de Belgische markt beter aan. We zullen nog meer kunnen inspelen op de trends die in België anders zijn dan in Nederland: Belgen kopen bijvoorbeeld meer vlaggen, bedrukte kleding, spandoeken en banners dan Nederlanders. En willen hun bestelling vaak sneller in huis hebben. Met onze eerste Belgische vestiging spreken we gewoon nog beter de taal van de Belgische consument.”

De opening van de eerste vestiging in België – op de Markt 21 in Brugge – is een investering van zo’n 100.000 euro. De komst van de Nederlandse online drukkerij naar België creëert extra werkgelegenheid in het land. Om de vestiging in Brugge te bemannen, gaat Drukland.be op zoek naar 10 Belgische werknemers met kennis en ervaring in de sector. “We hopen de vacatures snel in te vullen. We willen dat onze Belgische klantendienst tegen eind juli operationeel is.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK