Eerste plasticvrije terrassen van Amsterdam geopend

Het eerste (wegwerp) plasticvrije terras van Amsterdam is op 9 juli geopend door wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken).

Terras Waas Amsterdam@03x

In totaal weren 14 horecaondernemers in het centrum wegwerpplastics van hun terras. Zo wordt minder plastic gebruikt en voorkomen dat lichtgewicht plastics, zoals: rietjes, honingstaafjes, melkcupjes en koekjesverpakkingen wegwaaien en op straat terechtkomen. De ondernemers gaan een stap verder dan de Europese wetgeving voorschrijft: vanaf 3 juli 2021 zijn plastic rietjes, bestek en borden en foam warmhoudverpakkingen verboden.

De horecazaken inventariseerden welke wegwerpplastics zij gebruikten op hun terras en wisselden ideeën uit voor alternatieven. Zoals papieren rietjes of kartonnen roerstaafjes of helemaal zonder hulpmiddelen: halve citroenen die geen stampertje nodig hebben of thee serveren in zeefjes.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK