Update Code voor Telemarketing

Op 1 juli 2021 is de Code voor Telemarketing aangepast aan de gewijzigde Telecommunicatiewet. Door deze wijziging is voortaan een opt-in nodig voor telemarketing en verdwijnt het Bel-me-niet-register.

Wijziging Telemarketingwet 1

De Code voor Telemarketing is van toepassing op telefoongesprekken tussen telemarketeers en consumenten, waarbij consumenten ongevraagd met een Nederlands telefoonnummer worden benaderd. Vanaf 1 juli mogen telemarketeers niet zonder toestemming (opt-in) bellen. Net zoals bij mailen, geldt dat er nog steeds gebeld mag worden indien er sprake is van een klantrelatie. Nieuwe klanten moeten vanaf 1 juli wel de opt-out mogelijkheid krijgen bij het verzamelen van het telefoonnummer. Het begrip klantrelatie wordt verruimd voor goede doelen. Zij mogen mensen bellen wanneer ze geld aan hen hebben gegeven, vrijwilligerswerk voor hen hebben gedaan of bij een demonstratie van hen zijn geweest.

Zie voor meer informatie de website van de DDMA en Consuwijzer:
# De meest gestelde vragen over de nieuwe regels voor telemarketing – DDMA
# Telemarketing: wanneer mag een bedrijf u bellen? | ACM ConsuWijzer

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK