DPG Media ‘digitaliseert’ voormalige Sanoma titel Libelle

Libelle kwam afgelopen week met een app en een nieuwe website en een ‘digitaal magazine’. Hilmar Mulder, hoofdredacteur Libelle, lichtte met name het digitale magazine toe.

Libelle App

“We hadden voorheen ‘gewoon’ een PDF van de printversie. Dus puur bedoeld om de printversie één-op-één op smartphone, tablet of laptop te lezen. Met de nieuwe app blijft het ‘printgevoel wel behouden, maar worden extra crossmediale componenten toegevoegd, zoals podcasts. Daarnaast komt er ook andere content die in de papieren editie niet terug te vinden is.”

De consumptie van content verandert in rap tempo, dat is al jaren bekend. DPG Media onderzoekt per doelgroep en per titel hoe verdere digitalisering van de voormalige Sanoma portfolio kan worden gerealiseerd. Daarmee hoopt de uitgever vooral relevanter te worden en binnen bepaalde titels ook het bereik te vergroten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK