DPG Media mag Sanoma overnemen van ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bekendgemaakt geen bezwaar te hebben tegen het inlijven van Sanoma Media Netherlands door DPG Media. 

dpgmediaVolgens de ‘waakhond’ blijft er voldoende concurrentie bestaan op onbetaald online nieuw en de online advertentiemarkt. Ondanks het feit dat Google en Facebook in ons land maar liefst 70% van de online advertentiemarkt in handen hebben, ziet ACM nog voldoende mogelijkheden voor partijen als concurrent Mediahuis en overige – doorgaans – kleinere spelers.

CEO Erik Roddenhof verwacht dat het een paar weken zal duren voordat de overname formeel is afgerond. Daarna volgt een integratiefase, welke in drie stappen zal worden uitgevoerd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK