DPG media wil RTL Nederland overnemen

De crossmediale ambities van de Belgische uitgever worden binnen de kranten- en tijdschriftentitels al ruimschoots ingevuld. Met een mogelijke overname van RTL Nederland wordt een enorme stap gezet in audiovisuele merkenportfolio van het bedrijf.

#UPDATE: Op de avond van de publicatiedatum van onderstaand bericht werd door o.a. de NOS bekend gemaakt dat RTL Nederland en Talpa Network gaan fuseren. Er werden geen verdere mededelingen gedaan rondom de voorgenomen onderstaande plannen.

dpgmedia

De overname betreft ook de overname van RTL België, dat dan samen met Rossel (met ruim 3700 werknemers) zou worden gedaan. Rossel geeft onder meer Le Soir uit, maar ook een reeks Franse regionale kranten. Van Rossel zegt vooral marktleider te zijn in Franstalig België. Rossel was tot eind vorig jaar één van de minderheidsaandeelhouders in RTL.

Eind maart van dit jaar leek DPG media nog geen directe interesse te tonen in RTL.

DPG media is niet de enige partij die interesse heeft in RTL. Ook Ziggo/Vodafone zou interesse hebben getoond. Volgens de persberichten zouden afgelopen week bindende biedingen zijn ingediend. Het bod van Rossel zou volgens de Belgische zakenkrant De Tijd tussen de 200-250 miljoen liggen. Volgens ingewijden zou RTL Nederland 700 miljoen euro waard zijn. RTL Nederland heeft zes lineaire tv-zenders en streamingplatform Videoland.

Dpgmedia Portfolio
Een deel van de merkenportfolio van DPG media

DPG Media geeft in Nederland 56 mediamerken uit, die 92% van de Nederlanders bereiken. Toch ontbreekt het in Nederland nog altijd aan één cruciale media-activiteit: ‘grote’ televisie. DPG Media bezit wel al de kanalen VTM, HLN en Qmusic.

Uiteraard zal een mogelijke overname onder de loep worden genomen door ACM (Autoriteit Consument & Markt).

Het overkoepelende RTL-bedrijf wil zich samen met moederbedrijf Berthelsman meer richten op de Duitse markt, met een geheel nieuwe identiteit.

Bronnen (aangevuld): tijd.be en Emerce

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK