Overname RTL België door DPG media wel gelukt

De door DPG media voorgenomen overname van RTL Nederland ging op het laatste moment niet door. Het bedrijf zag meer mogelijkheden in het uitbreiden van het TV aanbod door met Talpa in zee te gaan. In België lukte het wel, maar dan wel samen met uitgeverij Rossel.

dpgmedia

Het ligt voor de hand overnames of fusies ‘dicht bij huis’ te zoeken. Dat was dan ook de gedachte van RTL Nederland, welke aanvankelijk in de etalage stond, maar uiteindelijk koos voor een ‘fusie’ met Talpa. Als ACM deze plannen goedkeurt, dan is ons land verdeeld in twee RTV machtsblokken, de publieke omroep en alle commerciële kanalen onder één paraplu. De uitgevers DPG media en Mediahuis kunnen crossmediaal gezien in ons land niet veel meer doen dan toekijken, met een beperkt eigen aanbod in het RTV segment.

In België is een verbreding wel gelukt, waarbij DPG media naast print en online nu een flinke stap maakt in het RTV aanbod, inclusief de streaming dienst RTL Play.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK