Agfa introduceert 3,2 meter brede textielprinter

Agfa introduceerde onlangs een nieuwe 3,2 m brede dye-sublimatieprinter, de Avinci CX3200, die zowel op transferpapier als rechtstreeks op textiel kan printen. De printer is bedoeld voor de soft signage markt.

Het systeem vervangt de oudere DX3200 en is volgens Agfa twee keer zo snel. De productiviteit varieert van 100 m²/uur in de hoge kwaliteitsmodus tot 270 m²/uur in de zogenaamde expressmodus.

Agfa Cx3200
Agfa Avinci CX3200

De CX3200 maakt gebruik van Kyocera KJ4B printkoppen met een native resolutie van 600 x 1800 dpi. Jelena Kovacevic, product manager voor de Avinci, zegt: “We hebben voor deze kop gekozen vanwege de betrouwbaarheid en de langere levensduur.”

Philip Van der Auwera, Agfa’s marketing manager voor display graphics, zegt in een persaankondiging: “De CX3200 zal worden gepositioneerd als een printer uit het middensegment en tussen de $200.000 en $500.000.”

Lees verder bij Agfa

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK