Overname LSC door Quad Graphics door Amerikaanse overheid geblokkeerd

Afgelopen november werd het nieuws, dat LSC Communications door Quad/Graphics in de Verenigde Staten zou worden overgenomen, binnen slechts enkele momenten wereldwijd bekend in de printmediabranche. Nu wordt de overname geblokkeerd.

quad-lsc

Het voorgenomen gezamenlijk bedrijf zou een omzet scoren van ongeveer $ 8,1 miljard. Quad/Graphics zou LSC overnemen door middel van een aandelentransactie van ongeveer $ 1,4 miljard. LSC communications was een voortzetting/afsplitsing van RR Donnelley in 2016. Het Ministerie van Justitie van de V.S. (DOJ), Antitrust Div. blokkeert de overname. Het argument is eenvoudig. De combinatie zou een monopoliepositie verwerven, waardoor uitgevers nergens anders meer terecht zouden kunnen voor met name tijschriften en catalogi in grote oplagen.

De website van LSC laat nog niets zien over de actuele stand van zaken.

Lees alle juridische details bij Printing Impressions.

 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK