Overname LSC door Quad Graphics door Amerikaanse overheid geblokkeerd

Afgelopen november werd het nieuws, dat LSC Communications door Quad/Graphics in de Verenigde Staten zou worden overgenomen, binnen slechts enkele momenten wereldwijd bekend in de printmediabranche. Nu wordt de overname geblokkeerd.

quad-lsc

Het voorgenomen gezamenlijk bedrijf zou een omzet scoren van ongeveer $ 8,1 miljard. Quad/Graphics zou LSC overnemen door middel van een aandelentransactie van ongeveer $ 1,4 miljard. LSC communications was een voortzetting/afsplitsing van RR Donnelley in 2016. Het Ministerie van Justitie van de V.S. (DOJ), Antitrust Div. blokkeert de overname. Het argument is eenvoudig. De combinatie zou een monopoliepositie verwerven, waardoor uitgevers nergens anders meer terecht zouden kunnen voor met name tijschriften en catalogi in grote oplagen.

De website van LSC laat nog niets zien over de actuele stand van zaken.

Lees alle juridische details bij Printing Impressions.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK