Run op gele vaccinatieboekjes: productie naar 100.000 per dag

Ondanks het feit dat het ‘gele boekje’ geen officieel vaccinatiebewijs voor de corona vaccinaties blijkt te zijn, willen Nederlanders dit boekje toch graag hebben.

Vanaf afgelopen dinsdag heeft uitgever SdU de oplage verhoogd naar 100.000 per dag. Er worden op dit moment tussen de 30.000 en 40.000 exemplaren per dag besteld. De gele boekjes worden bij Drukkerij de Bink in Leiden gedrukt, met een aanvankelijk oplage van 40.000, maar nu dus in verhoogde oplage.

Bink Nieuwsuur
Productie bij De Bink in Leiden

SdU moet alles op alles zetten om de massale bestellingen te verwerken. Tegen vakantietijd worden mensen ongeduldig en bellen meerdere keren op om te vragen ‘hoe lang het nog duurt’.

Gele boekje vanaf volgende week ook gewoon bij de boekhandel

Volgens een bericht van de NOS hebben de boekje in slechts een beperkt aantal landen een officiële statius gekregen voor de corona vaccins. Gek genoeg worden alle mogelijke andere vaccinaties in het gele boekje vrijwel overal gekenmerkt als officieel. Niemand die kan zeggen waarom de stempels van GGD of huisarts niet als officieel worden erkend.

Beeld: screenshot nieuwsuur

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK