Meer gebruiksgemak met het nieuwe Groene Boekje

Groene boekjeMinister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft het eerste nieuwe Groene Boekje in ontvangst genomen. Het nieuwe Boekje houdt meer rekening met de wensen van de gebruiker, aldus de minister.

De nieuwe editie van het Boekje is meer toegespitst op de specifieke spellingvragen die mensen hebben. Het bevat een selectie van trefwoorden die de afgelopen jaren het meest werden opgezocht in de onlineversie. Ook nieuwe woorden als zzp’er en vasteklantenkaart hebben een plek gekregen in de officiële Woordenlijst Nederlandse Taal. In totaal zijn 10.000 nieuwe woorden toegevoegd. De woorden die zijn opgenomen, krijgen bovendien meer informatie, in de vorm van verkleinwoorden en werkwoordtijden. De nieuwe editie is daarmee dikker en overzichtelijker geworden dan zijn voorganger.

Met de officiële spelling draagt de Taalunie bij aan een eenduidige communicatie in het Nederlands taalgebied. Het stelt mensen in staat goed te schrijven en beter te communiceren.

Het Groene Boekje (ISBN 9789460772832) is te koop in de boekhandel en op de Van Dalewebsite.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK