Kleinste boekje ter wereld

boekjeVladimir Aniskin uit Siberië heeft het kleinste boekje ooit geproduceerd. Het micro-boekje meet meerdere pagina’s die niet groter zijn dan 0,07 bij 0,09 mm. Het boekje is met het blote oog niet te zien; om het te kunnen lezen is een microscoop nodig. Het was een hartewens van Aniskin om als micro-miniaturist het kleinste boekje ooit te maken en hij heeft dan ook jaren gewerkt aan het bedenken van de techniek om dit boekje te maken. Uiteindelijk is het hem gelukt door witte inkt op een extreem dunne film te plakken en te voorzien van een ringband. Er zijn twee versies van het boek; één met namen van collega-miniaturisten en één met het Russisch alfabet.
Aniskin wil zijn boekje laten opnemen in het Guiness World Records. Daarin staat ook de kleinste krant, die 18,27 millimeter groot is.
Bron: abcnews

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK