Partners Bol.com stijgen met verkoopcijfers

Uit de PlatformMonitor van e-commerce platform Bol.com blijkt dat klanten steeds vaker kopen bij de lokale ondernemers via Bol.com. Het eigen omzetaandeel van Bol.com als verkoper neemt verder af. Boeken worden door deze partners het meest verkocht dit kwartaal.

Bol.com Platform Monitor

Klanten van Bol.com zijn het afgelopen jaar nog meer gaan kopen bij de lokale ondernemers die via Bol.com verkopen. In Nederland neemt in een jaar tijd het omzetaandeel van verkooppartners van Bol.com met bijna 4% toe naar ruim 61%. Het omzetpercentage van Bol.com als verkoper neemt verder af. België laat een ander beeld zien. Het percentage dat verkocht wordt door verkooppartners ligt 3% lager dan hetzelfde kwartaal in 2020.

Het omzetaandeel is met 63,5% echter hoger dan in Nederland. Dit blijkt uit de PlatformMonitor van Bol.com waarin elk kwartaal wordt ingezoomd op de laatste trends en ontwikkelingen op het platform. Door vier keer per jaar waardevolle data te delen wil bol.com lokale ondernemers kansen bieden de groei van hun onderneming te versnellen. Zo creëert Bol.com samen met hen de beste winkel voor Nederlandse en Belgische klanten. Zowel in Nederland als in België verkopen partners op Bol.com dit kwartaal het meeste boeken en mobiele telefoonhoesjes. 

Lees de PlatformMonitor zelf.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK