Mondi verbreedt inzetbaarheid zogenaamde MailerBAG

De eCommerce industrie en dus ook de koerier-verpakkingsindustrie ontwikkelen zich razendsnel. De toenemende vraag naar verpakkingsoplossingen die de logistieke kosten verlagen en het verpakkingsproces in de fulfilmentcentra versnellen, inspireerde Mondi om een innovatieve en duurzame oplossing te ontwikkelen, die tegemoetkomt aan de behoeften van de eCommerce markt en die de groei van onze klanten ondersteunt.

Mondi heeft de zogenaamde MailerBAG gemaakt van kraftpapier, dus recyclebaar in de gebruikelijke papierstromen. Het is volgens Mondi het duurzame alternatief voor plastic mailers, welke nog veelvuldig worden gebruikt. Het is ideaal voor het verzenden van ‘niet-gevoelige’ artikelen, zoals bijvoorbeeld modeartikelen en accessoires.

Mondi zegt dat de wereldwijde markt voor e-commerce verpakkingen 49 miljard dollar omvat en nog altijd sterk groeiende is.

Mailerbag Mondi

Mondi investeert momenteel in zijn Europese activiteiten en verhoogt de MailerBAG-productie tot ongeveer
350 miljoen zakken per jaar. De nieuwe MailerBAG wordt geleverd in drie varianten, ook met een vlakke bodem met vouwlijn.

Bron: persbericht Mondi

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK