Certificering platformen van start door thuiswinkel.org

Sinds 12 juli is de zogenaamde P2b (Platform-to-business-verordening) van kracht. Dat betekent dat ‘platformen’ verplicht zijn om een klachtenafhandelingssysteem in te richten met twee of meer externe bemiddelaars.

Thuiswinkel.org heeft in samenwerking met de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe, een zogenaamde gedragscode opgesteld.

De regeling is bedoeld als een extra versterking van de positie van de consument bij online aankopen via portals met meerdere aanbieders.

Vanaf nu kunnen platformen zich via deze regeling laten certificeren. De markt heeft zich zo ontwikkeld dat de Thuiswinkel Waarborg-certificering en het bijbehorende logo niet meer passend zijn bij de zogenaamde platformen.

Ecommerce Europe 1

Platformen verkopen steeds vaker producten en diensten van derden, waardoor aanpassing van de klachtenafhandeling dienden te worden aangepast. Met deze nieuwe regels, kunnen partners aantonen dat zij aan de geldende wet- en regelgeving voldoen en dat kopers bij hen gebruik kunnen maken van onafhankelijke klachtenbemiddeling.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK