Photokina verbreedt zich

originalPreviewJW

Er is nog nooit een periode geweest waar zoveel gefotografeerd wordt als nu. En toch dalen de camera verkopen. oorzaak is de snelle opkomst van de smartphone. Reden om voor de Fotografie vakbeurs Photokina in Keulen zich te verbreden en te inspireren.

Van 16 tot 21 september vindt in Keulen de twee jaarlijkse vakbeurs Photokina plaats. Zon 185.000 bezoekers verwachten de organisatoren waarvan de helft uit het buitenland komt.

De fotografie sector heeft het moeilijk ondanks dat er elke seconde 250.000 foto’s gemaakt worden. Het merendeel daarvan worden met de smartphone gemaakt en die opkomst heeft ervoor gezorgd dat het segment compactcamera van een wereldwijde verkoop van 17,7 mijlen explaren gezakt is naar 3 miljoen. Ook de verknopen van de spiegelreflexcamera lopen terug maar dat zijn kleine percentages en heeft er mee mee te maken dat mensen langer met hun camera doen.

Photokina ziet het als een positief geluid dat zo veel meer mensen zijn fotograferen door de opkomst van de smartphone. Een onderzoek geeft aan dat 20 procent van de smartphone bezitters er over denkt om een meer professionele camera te kopen waarbij kwaliteit en effecten de belangrijkste redenen zijn.

De vakbeurs wordt steeds breder. Zo is er meer ruimte gepland voor de action cams en video. Ook communicatie neemt een steeds grotere plaats in deze expositie. Voor het eerst zullen er ook 3D printers en #D opname apparatuur te zijn in combinatie met elkaar.

Photokina viert 175 jaar fotografie en ziet de professionele hoek als een stabiele factor op deze beurs. Voor het consumenten gedeelte komt de groei uit de smartphone fabrikanten waarvan Samsung de grootste exposant is.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK