Toppan ontwikkelt decoratief NFC ‘etiket’

Toppan Printing (Tokio, Japan), een wereldleider in communicatie-, beveiligings-, verpakkings-, decoratiematerialen en elektronica-oplossingen, heeft NFC-labels ontwikkeld die een hoogwaardig metalen ontwerp combineren met het behoud van de communicatieprestaties die vereist zijn voor
NFC-tags.

Near-Field Communication (NFC) is een reeks draadloze communicatieprotocollen die onder ISO-normen vallen. Het is compatibel met Type A-, Type B- en FeliCa-communicatieprotocollen, en kan worden gebruikt voor contactloze smartcards, lezers/schrijvers en communicatie tussen apparaten.

Toppan Nfc

“Vanwege de focus op essentiële functies is er traditioneel weinig aandacht besteed aan hoogwaardig visueel ontwerp voor RFID-tags en QR Code-labels die worden gebruikt voor productbeheer en authenticatie”, aldus het bedrijf. “Labels zijn over het algemeen ook bevestigd op posities die ervoor zorgen dat ze onopvallend zijn en geen negatieve invloed hebben op het algehele ontwerp van het product of de verpakking. De alomtegen-
woordigheid van smartphones heeft echter geleid tot een verhoogde vraag naar productervaringen die aan consumenten worden aangeboden via het gebruik van NFC-tags. Bedrijven denken daarom na over manieren om NFC-labels op zodanige plaatsen aan te brengen dat ze voor de consument gemakkelijker toegankelijk zijn. Het belang van het behoud van de kwaliteit van het product- of verpakkingsontwerp heeft geleid tot de vraag naar een ontwerp van hogere kwaliteit voor de NFC-labels zelf,” concludeerde Toppan in haar persbericht.

Bron: Toppan

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK