NFC-tag in printadvertentie BMW

bmwBMW laat in het Duitse magazine Spiegel Wissen een 4-pagina advertentie plaatsen waarbij gebruik wordt gemaakt van NFC-tags. NFC (near field communicatie) maakt het mogelijk content op specifieke gebruikers op specifieke locaties af te stemmen. Door hun smartphone tegen de advertentie aan te houden wordt bij lezers direct de BMW-app gedownload. Via deze digitale interactie met de advertentie worden potentiële klanten direct naar de meest relevante content geleid gebaseerd op hun besturingssysteem en het aantal keer dat zij op de advertentie hebben ‘geklikt’. De adverteerder is dankzij de NFC-tags in staat de respons van de lezer te tracken en te analyseren.
Het Londense bedrijf Tamoco heeft de campagne bedacht. Het is de eerste keer dat een advertentie met NFC-tags in een Europees tijdschrift wordt geplaatst. Tamoco heeft eerder in een campagne voor een biermerk bierviltjes voorzien van NFC-tags, waarmee cafébezoekers in Londen werden aangespoord om de taxi-app Uber te gebruiker om thuis te komen.
Bron: mobilemarketingmagazine.com/nfcworld.com

Lees ook:

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK