Recordaantal nieuwe tijdschrifttitels in VS

magazine vsIn 2014 is een recordaantal nieuwe tijdschrifttitels in de VS op de markt gebracht, namelijk 855. Dat meldt de nypost.com op basis van cijfers van het Magazine Innovation Center dat is gelieerd aan de University of Mississipi. Van de nieuwe tijdschriften komen 234 minstens een keer per kwartaal uit, een groei van 21% ten opzichte van 2013. Populair blijven daarnaast specials en jaarlijkse uitgaven in tijdschriftvorm; van deze zogenoemde book-a-zines zijn afgelopen jaar 621 nieuwe titels gelanceerd. Met name magazines voor special interest groups doen het goed, met 39 nieuwe titels in een jaar.
Volgens professor Samir Husni, verbonden aan het Magazine Innovation Center, is een opvallende trend dat ook bedrijven die volledig digitaal opereren ‘traditionele’, gedrukte magazines op de markt brengen. Zelfs de succesvolle online appartementenverhuursite Airbnb heeft een eigen magazine gelanceerd. Professor Husni stelt dat print nog altijd een krachtig medium is in dit digitale tijdperk. ‘Elk digitaal bedrijf dat iets voorstelt zal gedrukte magazines gaan uitgeven de komende jaren.’ Daarbij moet wel gezegd worden dat Husni niet geheel objectief lijkt, gezien zijn bijnaam Mr. Magazine.
Bron: nypost.com

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK