Van printadvertentie naar mobiele fondsenwerving

Hoe krijg je een lezer van de papieren krant zover dat hij jouw boodschap doorstuurt aan vrienden en bekenden via Facebook of Twitter? Keloggs heeft er iets op bedacht. Dagelijks gaan honderdduizenden Engelse kinderen met honger naar school. Om de Britten duidelijk te maken dat ontbijten belangrijk is voor kinderen heeft Keloggs een mobiele fondsenwervingsactie op touw gezet. Die begint met een printadvertentie in de Daily Mirror. Lezers van die krant kunnen een Blippar-app downloaden waarmee zij de advertentie kunnen ‘blippen’: houd je smartphone voor de advertentie en er verschijnt een video op je scherm die je eenvoudig kunt delen via de app. Keloggs belooft voor elke keer dat de videoboodschap wordt bekeken, geliked of RT wordt een ontbijt voor een kind die dat nodig heeft te verzorgen. Krantenlezers hoeven geen geld te doneren, alleen de boodschap (/advertentie) mobiel te delen. Heel gemakkelijk, enige echte drempel is dat wel eerst de Blippar-app gedownload moet worden. Bron: mobilemarketing.nl.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK