3D aanraakschermen: Niet uit de koker van Apple, Sony of Samsung maar van Disney Research

Het is een niet zo bekende tak van het uitdijende Disney concern, maar Disney Research levert al jarenlang technieken die Disney als contentleverancier een voorsprong geven. Een van de laatste onderzoeken is het ontwerpen van een bewegend 3D beeld waarin je als gebruiker een interactie hebt met dat beeld. Je zou volgens Disney Research het beeld niet alleen aan moeten kunnen raken maar het zou ook op je aanraking moeten kunnen reageren. Disney Research heeft ook dankzij de samenwerking met Apple een hele lijst met onderzoeksvelden waarvan computer graphics en video processing voor onze industrie het belangrijkste zijn. Disney zal voor zijn eigen content de gevonden technieken als eerste gebruiken, maar gezien de ontwikkelingskosten volgen commerciële toepassingen van de research redelijk snel. Het voordeel voor ons is dat er geen betere testen te bedenken zijn dan de veeleisende praktische toepassingen van andere Disney bedrijven.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK