Opinie: Revolutionair nieuws komt deze week niet van Apple of Microsoft maar van DIEX uit Delft

Op 22 oktober toonde Apple wat het voor ons in petto heeft, een snellere, betere iPad serie, een gratis operating systeem met gratis office software en een supersnelle Mac met veel uitbreidingsmogelijkheden. Microsoft kondigde met het pas overgenomen Nokia een grote smartphone, een supertablet en een laptop met WindowsRT aan. Belangrijk maar geen revolutionair nieuws. Dat komt deze week uit Delft waar Avaya en Tridus DIEX aankondigden. Een applicatie waarmee je virtueel kunt vergaderen, een tentoonstelling kunt organiseren of een product kunt introduceren. Je kiest je eigen omgeving, een avatar die met jouw stem beweegt in de 3D wereld die je zelf geschapen hebt. Een oplossing voor die vervelende maandagmorgen vergaderingen en een geldbesparing die veel bedrijven en organisatie zullen waarderen. En ja, alleen door de goede hardware en operating systemen van Apple, Microsoft en Google kon deze spectaculaire uitvinding tot leven komen, maar die spelen wel een bijrol. Ben benieuwd wanneer DIEX gekocht wordt door een van die giganten of wanneer ze met een vergelijkbare service komen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK