‘Onzichtbare’ printadvertentie licht op door smartphone

advertentielimaOm de mysterieuze uitstraling van haar drankmerk Abraxas kracht bij te zetten, heeft drankgigant SAB Miller een bijzondere advertentie laten plaatsen in het magazine ‘Lima’ uit Peru. De interactieve advertentiepagina lijkt volledig zwart, maar als de lezer het LED-lampje op zijn smartphone aan doet en de smartphone aan de achterzijde van de pagina houdt, licht het logo en de advertentietekst op, wat een bijzonder effect geeft. Voor deze interactieve advertentie zijn dus geen speciale apps of QR-codes nodig.
De bedenkers willen hun geheime druktechniek die dit mogelijk maakt niet prijsgeven. Waarschijnlijk is een combinatie van verschillende inkten gebruikt, een pigmentinkt en een dye-inkt. Hierbij zou gebruik zijn gemaakt van de werking van de opaque (ondoorzichtig) pigmentdeeltjes, die de pagina volledig zwart doen lijken. De kleurstoffen in dye-inkten zijn in zekere mate doorschijnend. De zwarte delen van de Abraxas-advertentie zouden dan met pigmentinkt gedrukt zijn, en de delen die zichtbaar moeten worden door het LED-licht van de smartphone – het logo en de tekst – zouden dan met dye-inkten zijn gedrukt. Bekijk het effect in dit filmpje.
Bron: Drupa.com

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK