Tijdschriften claimen hun plaats als luxe product

Twee uitgaven bewijzen deze zomer dat een tijdschrift een luxe product is geworden, een glossy magazine als eerbetoon aan striptekenaar Jan Kruis en de septemberuitgave van Glamour op superformaat. Twee uitgaven die ongetwijfeld hun weg naar lezers zullen vinden. Lezers die ook nog bereid zijn om voor special drukwerk extra te betalen en van een luxe uitgave een collectors item maken.
Hopelijk zullen de verkoopresultaten uitgevers overtuigen dat dit soort uitgaven de toekomst van magazines zullen zijn. Als creatieve en grafische bedrijven dan ook nog drukwerkveredelingstechnieken als: vernissen, folie, stansen en pregen inzetten, dan is er zeker een toekomst voor dit soort drukwerk, dat zich volgens rapporten ook nog mag verheugen in de belangstelling van millenials en jongere generaties.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK