Intergraf: “Wetgeving over digitale rechtvaardigheid voor consumenten moet rekening houden met print.”

De Europese Commissie heeft een openbare raadpleging gelanceerd over een werkdocument omtrent digitale rechtvaardigheid – geschiktheidscontrole van het EU-consumentenrecht. Intergraf stelt dat de rol van print binnen deze beweging een eerlijke rol moet krijgen.

Intergraf

Intergraf zegt de inclusie van papier binnen deze wetgeving te willen bevorderen. Er is volgens Intergraf een ‘flagrante lacune’ in de maatregelen van de Europese Unie voor de digitale transitie: namelijk, de erkenning van de cruciale ondersteunende rol van gedrukte communicatie. “Deze lacune is niet alleen schadelijk voor het imago en het concurrentievermogen van de grafische sector, die een omzet van 82 miljard euro en een personeelsbestand van 640.000 mensen in Europa heeft (Eurostat, 2022), maar vergroot ook het risico op uitsluiting voor veel Europeanen, door de communicatiebalans in de samenleving meer richting digitaal te verschuiven zonder een gedrukte optie te behouden”, stelt de federatie.

Intergraf roept de sector op om te reageren op de openbare raadpleging over digitale rechtvaardigheid.

Bron: persbericht Intergraf

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK