Toeslag van 46 cent per vierkante meter op Fujifilm aluminium platen

Vanaf begin januari ziet Fujifilm in Tilburg zich genoodzaakt een toeslag op te leggen voor de aluminium platen die de fabriek produceert.

Fujifilm Platen

Het argument dit te doen is gelegen in de internationale prijs-ontwikkelingen van aluminium. In het afgelopen jaar is die prijs gemiddeld met bijna 29% gestegen. Daarnaast zijn de kosten voor energie flink opgelopen. Fujifilm zegt dat in sommige delen van de Fujifilm productiefaciliteiten de kosten zijn verdrievoudigd. Tot slot zijn ook de logistieke kosten fors gestegen, in zowel verpakkingsmaterialen als vervoerskosten, samen goed voor zo’n 250% kostenverhoging.

Fujifilm zegt er alles aan te doen de schade voor haar klanten zoveel mogelijk te beperken, door de operationele effici├źntie nog meer te verbeteren. Maar het is niet mogelijk de toename van kosten geheel voor eigen rekening te nemen.

Fujifilm Graphic Systems EMEA senior vicepresident Taku Ueno zei: “Wereldwijd hebben we allemaal te maken met ongekende kostenstijgingen, met name voor logistiek, energie en grondstoffen, en hebben we veel van deze kosten opgevangen, maar kunnen we ze niet allemaal opvangen.”

“We begrijpen dat deze omstandigheden enorm moeilijk zijn voor onze klanten, dus we zullen met hen blijven samenwerken en hen door deze uitdagende periode blijven ondersteunen.”

In oktober zei Fujifilm nog dat drukkers die op zoek zijn naar ‘zekerheid in plaatprijzen op de lange termijn’, het Platesense-programma moeten overwegen. Het programma dateert van voor de huidige crisis die de toeleveringsketens treft, en werd in 2018 gelanceerd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK