Onderzoek van DS Smith: consument steeds kritischer op verpakkingen webshops

Het bedrijf gespecialiseerd in duurzame verpakkingen, papierproducten en recyclingdiensten wereldwijd deed onderzoek naar de ‘duurzaamheid bewustwording’ van consumenten bij het doen van online aankopen.

Vanuit de resultaten van het onderzoek zegt 25% van de consumenten niet meer bij online shops te willen bestellen als de verpakkingen moeilijk te recyclen zijn. Ook zegt 72% van de Nederlanders zo min mogelijk plastic verpakkingen te willen zien en de voorkeur geven aan een verantwoorde combinatie van papier en karton.

File Contains 6 Different Social Media Template, Each Within A Folder.
File contains 6 different social media template, each within a folder.

Beschadigde verpakkingen

Producten die met een beschadigde verpakking worden afgeleverd, worden steeds slechter geaccepteerd. In 2018 bleek uit een soortgelijk onderzoek dat ongeveer eenderde de online winkel vermijdt na ontvangst van een beschadigde verpakking. Nu ligt dat op 58%.

Stefano Rossi, Packaging CEO DS Smith zegt in een persbericht: “Dit onderzoek laat zien dat consumenten het zat zijn om beschadigde pakketjes te ontvangen. Gelukkig bestaat er een oplossing: een van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat pakketjes op een veilige manier worden geleverd, is het gebruiken van de juiste verpakking. Naast de financiële en emotionele kosten hebben bezorgen en retourneren ook milieu-
belastende effecten. Wij werken nauw samen met onze klanten om de optimale verpakking te ontwerpen, iedere keer weer. Daarbij gaat het om verpakkingen die producten beschermen, een geweldige ‘uitpakervaring’ bieden en zo min mogelijk milieubelastend zijn.”

Black Friday Send Back Sunday
Het onderzoek ging niet in op de milieu-aspecten van ’terugsturen’

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK