Heidelberg terug in Duitse SDAX index

Heidelberger Druckmaschinen AG komt terug in de Duitse SDAX beursindex. Het bedrijf vertegenwoordigt een aandelenwaarde van ruim € 750 miljoen en meent dat de opwaartse trend zal doorzetten.

Heidelberg Aandelen Maandag 6 Dec 2021

Rainer Hundsdörfer, nu nog CEO van het bedrijf, zegt dat de terugkeer een stimulans is voor het bedrijf en bedankte alle medewerkers voor hun inzet gedurende de afgelopen lastige 12 maanden. Hundsdörfer benadrukte dat de transformatie tot een winstgevend groeiend technologiebedrijf is gelukt en dat die lijn zal worden voortgezet.

De SDAX is een Duitse aandelenindex en een nevenindex van de DAX. Hij heeft 50 onderdelen – voornamelijk uit traditionele industrieën – in de ranglijst van marktkapitalisatie en handelsvolume op de waarden van de DAX en de MDAX. De SDAX is een van de vijf aandelenindices naast de DAX.

In juni van dit jaar verdween Koenig & Bauer uit de SDAX-index, waar het zes jaar in heeft gestaan.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK