DS Smith doet onderzoek naar verpakkingen van zeewier

DS Smith onderzoekt hoe zeewiervezels gebruikt kunnen worden als grondstof in papier en verpakkingsproducten, met het oog op een duurzame vervanging van plastic in verpakkingen op wat langere termijn.

Sargasso On The Beach

Het is naar zeggen van het bedrijf voor het eerst dat in de sector zeewier als alternatieve vezelbron voor hout zou kunnen worden toegepast. Na de eerste experimenten onderzoekt het bedrijf ook de mogelijkheid of zeewier een belangrijke rol kan spelen als alternatief voor plastic. Het gaat daarbij dan vooral om de zogenaamde binnencoating in verpakkingen, met name in het levensmiddelensegment.

Thomas Ferge, Paper and Board Development Director bij DS Smith: “Consumenten willen steeds vaker producten die gemakkelijk te recyclen zijn en een minimale impact op het milieu hebben.”

Ferge: “Zeewier is één van de vele alternatieve natuurlijke materialen die we bekijken – en ook al associëren de meeste mensen zeewier met het strand of als ingrediënt van sushi, zorgt het voor ons voor potentieel handige toepassingen om de volgende generatie van duurzame papier- en verpakkingsoplossingen te voorzien.”

Er wordt ca. 118 miljoen euro geïnvesteerd in een totaalprogramma voor circulaire verpakkingsproducten.

Tegen 2023 zal DS Smith 100% herbruikbare of recycleerbare verpakkingen produceren, en het doel is dat tegen 2030 al haar verpakkingen gerecycleerd of hergebruikt zullen zijn.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK