DS Smith investeert in kringloopstrategie

DS Smith, met in ons land een vestiging in Eerbeek, gaat maar liefst 115 miljoen euro investeren in een innovatieprogramma rondom verpakkingen en golfkarton.

Ds Smith

De 115 miljoen euro wordt verspreid over de komende 5 jaar en wordt toegevoegd aan een al lopend duurzaamheidsprogramma dat in 2020 van start ging. Er wordt vooral veel geïnvesteerd in het Verenigd Koninkrijk met de bouw van een nieuw technologisch centrum.

100% recyclebaar

Het doel is: om in 2025 100% recyclebare verpakkingen te produceren, ter vervanging van de huidige overvloed aan plastic verpakkingen, met name in supermarkten maar ook in andere retail sectoren. In het supermarktsegment richt de innovatie zich vooral op het afbouwen van plastic in voedselverpakkingen.

Bron: DS Smith

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK