Oud topman HP Indigo ‘gaat’ 3D vegetarische steaks printen

Alon Bar-Shany heeft een nieuwe positie in wel heel bijzondere omstandigheden. De voormalige topman gaat in Israël werken voor Redefine Meat, een start-up voor onder andere vegetarische steaks.

Redefine Meat

Al sinds 2018 produceert de start-up een gamma aan ‘vlees’producten op basis van 3D printtechnieken. De basis van de productie zijn plantaardige proteïnes. Het bedrijf gaat met de producten niet over één nacht ijs. De commerciële haalbaarheid wordt keer op keer getest met een grote groep ‘blindproevers’. 90% accepteert de producten.

Duurzaamheid

Alon Bar-Shany staat bekend om het ontwikkelen en in de markt neerzetten van baanbrekende innovaties. Duurzaamheid is altijd zijn passie geweest, het argument om juist hem de uitdaging te geven de internationale vleesconsumptie om te buigen.

Bron (bewerkt, samengevat): Grafisch Nieuws

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK