Albelli in handen van investeerder en topman

Investeringsmaatschappij Gilde Buy Out neemt samen met het management de aandelen in Albelli over van het Venlose moederbedrijf Cimpress, het oude Vistaprint. Fotoboeken producent Albelli heeft vestigingen in onder andere Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Via deze management buy-out komt het bedrijf in handen van de Utrechtse investeringsmaatschappij en topman Tristan Money. De overname prijs wordt niet bekend gemaakt.
In 2011 kocht Vistaprint Albumprinter (nu Albelli) voor zestig miljoen van ondermeer de oprichter Hans Veldhuizen. Hans Veldhuizen kocht tien jaar terug een digitale camera. Het irriteerde hem dat hij zijn foto’s alleen op zijn pc kon zetten. Dat moest anders, vond hij. Veldhuizen liet software ontwikkelen om de digitale foto’s in boekvorm te kunnen afdrukken. Geen sinecure. Maar in 2003 ging AlbumPrinter dan toch van start. Het bleek een voltreffer mede door de deal met HEMA die als een van de eerste digitale fotoalbums met oplage 1 ging leveren.

Bij Albelli werken nu 290 fulltimers in de productie van fotoprint producten.
Gilde is opgericht in 1982 en wordt gezien als een van de oudste privé investeringsmaatschappijen in Nederland. Gilde Buy-Out Partners is daar een onderdeel van. De investeringsmaatschappij steekt alleen geld in ondernemingen waarbij de CEO ook risico neemt. De investeringsmaatschappij heeft meer dan 1 miljard Euro belegd in ongeveer 250 ondernemingen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK