9.353 Kilometer fotoboeken maakte Albelli

AlbelliAlbelli heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: 1 miljoen unieke klanten hebben hun herinneringen inmiddels vastgelegd in een fotoproduct. Omgerekend heeft Albelli hiermee sinds de oprichting in juni 2008 dagelijks 411 klanten mogen verwelkomen. De pagina’s van deze boeken samen zijn onder andere goed geweest voor 9.353 kilometer aan fotoboeken, 43 keer de lengte van de A2.

 

In 2008 kon Albelli 48.886 unieke klanten optekenen. Nog geen vier jaar later werd de grens van 500.000 doorbroken en een krappe drie jaar later hebben al 1 miljoen Nederlanders bij de fotoproducent een fotoproduct laten maken. 

Ook de hoeveelheid jaarlijkse orders groeide in hetzelfde tempo mee. Gingen er in 2008 nog 568.523 producten over de band, in 2014 verlieten ruim 2,7 miljoen bestellingen de productiefaciliteit in Den Haag. Het aandeel wanddecoratie hierin groeit sterk: het verwerkte aantal wanddecoraties is te vergelijken met de lengte van 307 tennisvelden achter elkaar. 

Een van de zaken die de afgelopen jaren niet aan verandering onderhevig is geweest, is de top 5 onderwerpen waar fotoboeken van worden gemaakt. Deze ziet er als volgt uit: 
1. Reizen/ vakantie
 2. Familie 
3. Huwelijk
 4. Baby 
5. Liefde/ relaties. 

“Door continu ons productportfolio uit te breiden hebben we de afgelopen jaren steeds meer Nederlanders aan ons kunnen binden,” stelt Frederik van der Veen, Country Manager bij Albelli. “Naast fotoboeken bieden we inmiddels ook fotoartikelen zoals wanddecoratie op canvas, aluminium, plexiglas en forex. Daarnaast hebben we recent een iPad-app voor fotoboeken geïntroduceerd waardoor we een duidelijke verbreding van onze doelgroep zagen ontstaan. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we ondanks de stormachtige economische jaren die achter ons liggen, hebben kunnen groeien.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK