Crowdfunding voor Middeleeuws boek

gebedenboekHet gebedenboek van hertogin Maria van Gerle is één van de weinige Middeleeuwse boeken die bewaard zijn gebleven. De monnik Helmich de Lewe heeft het inmiddels 600 jaar oude boek gemaakt; het is 1.200 pagina’s dik en op de perkamenten bladzijdes staan zeer gedetailleerde illustraties. Hoogleraar Johan Oosterman (oudere Nederlandse letterkunde, Radboud Universiteit Nijmegen) kreeg het boek – dat opgeslagen ligt in de staatsbibliotheek in Berlijn – vorig jaar even in handen en stelde vast dat sommige pagina’s er dramatisch aan toe zijn. Het boek moet nodig gerestaureerd worden, vindt Oosterman. Kosten: 150.000 euro, inclusief onderzoek naar de historische waarde van dit boekwerk voor de kunstgeschiedenis. Oosterman wil 25.000 euro via crowdfunding binnenhalen om met de restauratie te starten. Het onderzoek moet ook aantonen hoe en van welke materialen het is gemaakt. Als het lukt, zal Museum Het Valkhof in Nijmegen het boek over enkele jaren tentoonstellen.
Bron: volkskrant

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK