Epson PrecisionCore inkjetkoppen met ingebouwde droging

Epson zegt als eerste een inkjet printkop te hebben ontwikkeld met een geïntegreerde droging. De nieuwe koppen zullen vanaf het najaar beschikbaar komen in de T1600 en de T3200 uitvoering, voor respectievelijk twee- en vier kleurentoepassingen.

Epson T Serie Inkjetkoppen

De koppen hebben een afdrukbreedte van 67,2 mm en zijn uitgerust met een precisie gestuurd positioneringsmechanisme dat volgens Epson tijd en geld bespaart, doordat er geen apart mechanisme hoeft te worden ontwikkeld om de afstand tussen de printkoppen te bepalen of tijdens de installatie bij te stellen.

Volgens Epson kunnen de koppen van de T3200 en T1600 flexibel worden gerangschikt, zodat klanten veel verschillende soorten printers met verschillende aantallen kleuren en snelheden kunnen ontwikkelen. De T3200 kan bijvoorbeeld worden uitgerust met CMYK-inkt en de T1600 kan worden uitgerust met speciale inkten, zoals wit en vernis.

Zevende generatie

Epson Europe OEM printhead business development manager Paddy O’Hara: “Met de lancering van de T-serie hebben we onze zevende printkoppenfamilie op de markt gebracht sinds we onze technologie wereldwijd hebben opengesteld voor integrators.”

Meteor Inkjet heeft bevestigd dat het bezig is met de ontwikkeling van printkopaandrijvingselektronica en software voor de T-Serie koppen. Meteor verkoopdirecteur Jonathan Wilson zei: “Onze voortdurende samenwerking met Epson zal onze wederzijdse klanten in staat stellen te profiteren van alles wat deze nieuwe printkoppen te bieden hebben. De elektronica en software van Meteor bieden OEM’s de snelste en gemakkelijkste manier om het potentieel van deze printkoppen te ontsluiten, zodat bouwers van printsystemen de inspanningen en risico’s kunnen verminderen die gepaard gaan met het ontwerpen en leveren van superieure industriële inkjetprinters.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK