Epson lanceert nieuwe PrecisionCore inkjet printkop

De nieuwe D3000-A1R printkop is vooral bedoeld voor productie van flexibele verpakkingen, etiketten en decortoepassingen. De printkop komt later dit jaar beschikbaar, een concrete datum is nog niet genoemd.

Epson richt zich met de nieuwe printkop op commerciële- en industriële sectoren. De nieuwe D3000-A1R is de eerste in een hele reeks die de fabrikant op de markt zal brengen.

Precisioncore Epson

Volgens Epson ondersteunen de nieuwe koppen inktcirculatie op waterbasis op spuitmondniveau, waardoor de betrouwbaarheid wordt verhoogd doordat de spuitmondjes minder vaak hoeven te worden gereinigd en afgedekt. De printkop kan worden gebruikt in de monokleurenmodus van 1.200 dpi of met twee kleuren bij een resolutie van 600 dpi. In combinatie met de hoogfrequente aandrijftechnologie levert de D3000-A1R naar verluidt een “uitstekende beeldkwaliteit” en hoge printsnelheden die vergelijkbaar zijn met die van bestaande analoge printers.

Met een afdrukbreedte van 67 mm is de DC300-A1R volgens Epson gemakkelijk schaalbaar voor brede, hoogwaardige toepassingen, waaronder flexibele verpakkingen, etiketten en decortoepassingen.

Epson Europe business development manager Paddy O’Hara zei: “De D3000-A1R bouwt voort op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze toonaangevende PrecisionCore-technologie, en voegt daar ultieme flexibiliteit aan toe voor een grote verscheidenheid aan industriële afdruktoepassingen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK